Buurtenergiebedrijf: verschil tussen versies

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Sociale uitgangspunten)
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Buurtenergiebedrijf''' is een solidair ingesteld bedrijf (coöperatie, vereniging, stichtingen..)  om de energie verspilling aan te pakken door de verdeling van energie in de buurt efficiënt te organiseren. Buurtenergie kan zorgen voor spin-offs in het sociaal domein en zorgen voor sociale innovatie.  Een voorbeeld is de  deel auto. Huishoudens met onvoldoende investeringskracht kunnen middels de het buurtenergiebedrijf volledig mee doen aan de energietransitie en zich onttrekken aan fossiele energie bronnen en de daaraan gekoppelde prijsstijgingen.
+
'''Buurtenergiebedrijf''' is een solidair ingesteld bedrijf (coöperatie, vereniging, stichtingen..)  om de energie verspilling aan te pakken door de verdeling van energie in de buurt efficiënt te organiseren. Buurtenergie kan zorgen voor spin-offs in het sociaal domein en zorgen voor sociale innovatie.  Een voorbeeld is de  deel auto. Huishoudens met onvoldoende investeringskracht kunnen middels de het buurtenergiebedrijf volledig mee doen aan de energietransitie en zich onttrekken aan fossiele energie bronnen.
  
 
==Sociale uitgangspunten==
 
==Sociale uitgangspunten==
Regel 5: Regel 5:
 
* Sociaal en buurt/wijk gericht.
 
* Sociaal en buurt/wijk gericht.
 
* Mobiliceren van investeringskracht
 
* Mobiliceren van investeringskracht
 +
 +
[[Categorie:Buurtenergie]]

Huidige versie van 12 jul 2019 om 13:50

Buurtenergiebedrijf is een solidair ingesteld bedrijf (coöperatie, vereniging, stichtingen..) om de energie verspilling aan te pakken door de verdeling van energie in de buurt efficiënt te organiseren. Buurtenergie kan zorgen voor spin-offs in het sociaal domein en zorgen voor sociale innovatie. Een voorbeeld is de deel auto. Huishoudens met onvoldoende investeringskracht kunnen middels de het buurtenergiebedrijf volledig mee doen aan de energietransitie en zich onttrekken aan fossiele energie bronnen.

Sociale uitgangspunten

  • Mate van circulair zijn.
  • Sociaal en buurt/wijk gericht.
  • Mobiliceren van investeringskracht